en
Keep-it

Nyttige og gode tips om epler

Nyttige og gode tips om epler:

·        Del opp eplene til barna og de spiser dobbelt så mye.

·        Legg eplebåter i litt sitronvann, så blir de ikke så mørke i fruktkjøttet.

·        Lag deilig, dansk epleflesk og server til pannekaker.

·        Epler holder seg minst 10 dager lenger om de legges i kjøleskapet. For lengre lagring, bør eplet ha en lagringstemperatur på 1-2 grader C og luftfuktighet på 95%. (Kilde: OFG)

Oppskrift på dansk epleflesk:

12 skiver flesk. NB! lettsaltet, ikke røkt.

Stek flesket sprøtt i en tørr panne og la fettet dryppe av på kjøkkenpapir. Flesket kan også stekes i ovnen, hvis du foretrekker det.

Mens flesket stekes skrelles 6 store, syrlige matepler og kjernene tas ut. Skjær eplene i båter.

La litt av fettet være igjen i pannen og stek eplene til de begynner å falle sammen. Ha i noen kvister timian mot slutten av steketiden. Smak eplene til med sukker. De må verken være for sure eller for søte.

Dander epler og flesk sammen og server til pannekaker.


Keep-it® holdbarhetsindikator viser matens faktiske holdbarhet, og hjelper deg å ta smarte valg i hverdagen. Se hvordan.


Anbefalt