en es da fr de nl
Keep-it

Høydepunkter

●      1992 Professor Per Olav Skjærvold får en ide som til slutt ender opp som holdbarhetsindikatoren Keep-it® og sammen med sin professor kollega Petter Heyerdahl gjennomfører de forsøk på å kontrollere fotofremkalling ved bruk av temperatur.

●      1993 Professor Brit Salbu og avdelingsingeniør Helge Lien starter en årelang rekke av forsøk for å kontrollere og stabilisere kjemiske reaksjoner som kan simulere holdbarhetsutvikling.

●      2000 Selskapet TagTech AS stiftes

●      2001 De grunnleggende prinsipper for en holdbarhetsindikator lar seg verifisere i laboratorium og selskapet skifter samtidig navn til TimeTemp AS.

●      2002 Teknologien videreutvikles i laboratoriene på Ås og arbeidet med en produksjonsløsning for en industriell prototype starter.

●      2003 TimeTemp blir tildelt 2. plass i DNBs nasjonale innovasjonskonkurranse.

●      2005 Keep-it Technologies oppnår patent i en rekke land, deriblant USA, Canada, Australia og New Zealand. Scatec AS kommer inn som første eksterne investor i selskapet

●      2007 Indikatoren blir i denne perioden testet på kommersielle produkter i den profesjonelle delen av kjølekjeden.

●      2011 Selskapet henter inn ny kapital og igangsetter et IFU-prosjekt for å utvikle den første forbrukerversjonen av indikatoren. Selskapet skifter navn til Keep-it Technologies AS. Indikatoren testes på de første produktene i norsk dagligvarehandel.

●      2012 Keep-it® lanseres i dagligvarehandelen. Første produkt med holdbarhetsindikator er kjøttdeig fra Nordfjord Kjøtt, hos REMA 1000. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i Landbruks- og matdepartementet deltar i markeringen.

●      2013 Keep-it Technologies® mottar Innovasjonsprisen 2013 Campus Ås, for utviklingen av Keep-it. Prisen blir utdelt av Kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

●      2015 Keep-it Technologies AS mottar ‎Local EAT Award for beste bærekraftige løsning for miljø og helse utdelt av NHO og Nordic Choice Hotels under EAT Stockholm Food Forum.