Rydd plass.
Færre varer i kjøleskapet gir bedre luftsirkulasjon og dermed jevnere temperatur. Husk at varer som brød, frukt og mange typer grønnsaker har det bedre hvis de lagres utenfor kjøleskapet.
Tenk på plassering av varer.
Det er som regel lavest temperatur nederst i kjøleskapet. Legg derfor temperatursensitive varer som fisk, kjøttdeig, kjøttpålegg og kyllingprodukter på de nederste hyllene (ikke i grønnsaksskuffen). Mange kjøleskap har en markering på sideveggen som viser den kaldeste sonen.
Ikke dekk til viften.
Viften sikrer god sirkulasjon og jevnere temperatur i kjøleskapet.
Sjekk temperaturen.
Bruk et termometer for å kontrollere at kjøleskapet virkelig holder ideell kjøletemperatur.
Mål temperaturen flere steder i kjøleskapet, og juster termostaten dersom denne avviker fra termometermålingene. Temperaturen bør ligge mellom 1° til maks 4°C.
Keep-it® holdbarhetsindikator viser matens faktiske holdbarhet, og hjelper deg å ta smarte valg i hverdagen. Se hvordan.